Du kalder det stadig for ’drengetur’ selvom du har rundet fire årtier, og når du er afsted med vennerne, bliver du stadig fjollet som en teenager, og kan drikke øl som dengang i gymnasiet. Når du alligevel ikke når så meget på museum, så sørg i det mindste for at få det bedste ud af byen. Her er en liste over simple leveregler for en forlænget weekend i Madrid.

 1. Spar din energi og køb et lift fra lufthavnen

  Du er taget afsted torsdag efter arbejde, har fået et par øl på flyet, så ingen grund til at kaste dig over det store projekt med allerede på første aften at undersøge metroens effektivitet i Madrid. Tag en taxi fra lufthavnen. Den koster kun 30 euro (flat rate) eller bestil en Uber, der er hurtigere end taxi-køen og kan koste det halve alt efter efterspørgsel.

 2. Find en tagterrasse i Chueca

  Du har forhåbentlig allerede bestilt en airbnb-lejlighed med tagterrasse. Tagterrasser er generelt et hit på en herretur (og i øvrigt), og i Madrid er rooftops nærmest en institution. Se fx denne liste over rooftop-barer i Madrid.

  I forhold til gode kvarterer i Madrid er der nok at vælge imellem. Gå-afstandene er rimelige og barer, restauranter er spredt ud over byen med gavmild hånd. Vi boede i Chueca, der er homo-kvarteret helt tæt på centrum. Fantastiske barer, gode restauranter, fede designbutikker og små intime natklubber, er hvad du har brug for. Faktisk kan du bruge hele din weekend i Chueca uden problemer. Her er en liste over Airbnb-lejligheder i Chueca. Et alternativ til Chueca er det hippe Malasaña.

 3. Undgå turistfælderne – spis ordentlig tapas

  Når du har fået fyldt lejlighedens køleskab op med øl, gin, tonic, postevand og cola, så du er klar til de næste dages strabadser skal du ud og finde dig noget god tapas – øst, skinke og pølse spiser jo ikke sig selv.

  Gør dig allerede her den tjeneste at researche lidt hjemmefra eller i det mindste når du er kommet frem til Madrid. Der er en million tapas-restauranter i byen, men også alt for mange beregnet på turister, der ikke gider finde de gode steder (eller ikke kan). En tommelfingerregel er – som alle andre steder i verden: Spis ikke hvor der er billeder af maden.

  Der er en hel gade I Madrid, hvor du kan tapas-crawle. Den hedder Cava Baja og ligger i La Latina, og den kan du crawle igennem og se om der er noget, der passer din smag. Der er dog langt bedre options andre steder i byen.

  Vi tog i stedet på pintxo-baren Orio I Chueca, hvor man kan få de klassiske pintxos der står på baren. Spis de små stykker baguette med alt fra varm pølse, kartoffel-tortilla, krabbesalat, sortfodsskinke og meget mere. Det er virkelig godt og koster ca, 2 euro pr pind. Skyld ned med lokal øl eller kølig rødvin mens du nyder den gode stemning i restauranten.

 4. Tag på rock-klub eller på bar med sand på gulvet

  Når du er i nærheden af de fyrre somre, gider du måske ikke længere de store klubber, hvor du skal stå længe i kø, have det helt rigtige tøj på og betale uforholdsvis meget for dine drinks. Der er ellers (naturligvis) masser af den slags i Madrid. En af dem vi fik anbefalet, men ikke besøgte var Gunila Madrid.

  Besøg i stedet nogle af de mange barer i periferien af centrum. Hold dig væk fra Placa del Sol og området omkring Gran Via, men tag i stedet til La Latina, Malasaña eller Chueca. En laid back bar med god stemning, dj, gode cocktails og sand på gulvet er baren Areia i Chueca – dejlig chill out stemning.

  areira_madrid

   

  Husk at de lokale i Madrid går sent ud. Både for at spise, gå på bar og gå på klub. Bliv derfor ikke skuffe, hvis det sted du har udvalgt, er mere end halvtomt ved midnat – det skal nok komme. Et af de steder er rocklubben ThunderCat, hvor amatørbands og mere velspillende lokale bands spiller rock natten lang. Klubben åbner først klokken 22 til gengæld lukker den først ved 7-tiden om morgenen, hvor dansegulvet bliver fyldt med både lokale og enkelte turister, der har fundet vej. Stærkt crowd, Bestemt et besøg værd.

 5. Fodbold er et must i Madrid

  Madrid er måske Europas førende fodbold-metropol med to hold blandt de bedste europæiske mandskaber, og byen emmer af fodbold. Real Madrid er jo den store klub, men Atletico Madrid, der både har vundet Europa League sidste år og været i finalen i Champions League er bestemt værd at se, hvis du er i Madrid.

  Det passede med, at Atletico spillede hjemme (mod Eibar) mens vi var i Madrid, og så var det jo bare om at finde vej til stadion. Atletico Madrid spiller på det nye og imponerende stadion Wanda Metropolitano, der ligger godt 20 kilometer uden for centrum (ca. 20 euro i en Uber). Stadion har plads til 67.000 tilskuere, så som turist hr du en vis mulighed for at købe billet.

  wanda metropolitano_madrid

  Du kan naturligvis vælge at købe den på forhånd på klubbens hjemmeside, men det er en mere fleksibel mulighed simpelthen at tage derud og købe billet. Vi købte gode billetter på nedre tribune bag det ene mål for 50 euro pr. billet, men de kan findes både billigere og en del dyrere. I sommerperioden bør du overveje at finde pladser i skyggen. Vi sad en hel halvleg i solen i 32 graders varme. Det kan ikke anbefales!

  Til gengæld er der en hyggelig atmosfære til spanske klubkampe. Det er i langt højere grad end i Danmark en familiebegivenhed at gå til fodbold, hvor mænd og kvinder, små børn og bedsteforældre hygger sammen om medbragte madpakker (ja det må man).

 

Madrid er en fantastisk by, og har alt det, der gør livet sjovt og spændende. Og september er en super måned at besøge byen i fordi det både kan være dejligt varmt, men ikke ulideligt. Vamos!

Læs også om, hvordan du får en god ferie på Ibiza.

Written by Troels Johannesen
Troels Johannesen er kommunikationsrådgiver og forfatter på Momentet.dk