– en bluffers guide til gadefesten

Du nærmer dig de 40. Du er måske ved at være lidt for gammel til Distortion. Men du plejede at elske den og sommerens andre gadefester, så hvorfor blive hjemme når solen brager ned over København, og bassens rytmer pumper, blot fordi du er flyttet til forstaden, og har fået styr på pensionsopsparingen?

Her kommer lidt tip til, hvordan du blender ind i mængden til Distortion, så det ikke bliver for pinligt, at du er mindst 15 år ældre end de fleste.

image

Du forsøger at være impulsiv som i gamle dage. Skriver (sms) til et par af vennerne, der plejede at være sikre følgesvende til gadefesten. Halvdelen svarer ikke, den anden halvdel skal hente børn eller hjem og slå søm i carporten.

Du ifører dig dine mest slidte All Stars – helst med huller. Er du lidt fancy tager du de Ultraboost på du lige har købt på nettet. Glipper det, finder du bare noget fra WoodWood, så falder du godt ind.
Klokken er 16. Du går afsted alene – mod Nørrebro, hvor musikken allerede spiller. Du ved godt at du ikke møder nogen du kender.

Du skal have en tattoo (evt. en fake). En hvor der står ”Forever” eller ”Dark Angel”. Helst med en skrift, hvor man skal lidt tæt på for at tyde bogstaverne. Så har du det at falde tilbage på.
Du skal også have solbriller på. Du tager et par på, der ligner alle de andres og som har kostet en halvtredser et sted du ikke kan huske. Men det kan de andre heller ikke. Det var sikkert på sidste års badeferie til Lloret del Mar.
image

For at være sikker på, at du ikke bliver opdaget som ham den 39-årige, der går alene til gadefest, siger du ”for wildest” og ”niceren” hele vejen fra Nørre Voldgade til Dronning Louises Bro. Ikke til nogen specielt eller om noget særligt.

På gaden køber du en Distortion t-shirt. Det virker som det rigtige at gøre, og så kan du vise de andre i skolen, at du var der. Ligesom når du ’glemmer’ at klippe dit turpas til Tivoli af i en uge.
På Dronning Louises Bro møder du rent faktisk en du engang har kendt! Han hedder Ronnie og står med sin dåseøl og rullende anlæg med Christiania flag på. Det gør han i øvrigt også til hverdag.
image

Du køber en tarvelig rosé og bunder den af flasken inden du er nået Sankt Hans Torv.
Du er der faktisk ikke for musikken, og kender ikke dem der optræder. Med mindre Medina kigger forbi.

Klokken er 17.30. Du er fuld nu og forsøger at danse foran en blokvogn. Du er lige ved at blive opdaget, da du kommer til at nynne Lambada ud af det blå.

Klokken er 18. Du pisser i en gadeport.

Du slingrer lidt rundt i gaderne som du kender så godt. Synes faktisk, der er lidt mange mennesker. Er det ikke lidt ulækkert, at de smider øldåser på gaden?

Klokken er 18.30. Festen må fortsætte uden dig. Du skal jo også hjem og spise aftensmad og på arbejde i morgen.
image

I S-toget hjem til forstaden opdaterer du din Instagram med noget om at være næsten 40 og på Distortion.


Gadefesten CPH Distortion afholdes hvert år i starten af juni. Onsdag på Nørrebro, torsdag på Vesterbro og fredag og lørdag på Distortion Ø – på Refshaleøen. Gadearmbånd koster 100 kroner og er blandt andet med til at sikre ordentlig oprydning i gaderne.

God fest til unge, og de der er lidt ældre.

 

Written by Troels Johannesen
Troels Johannesen er kommunikationsrådgiver og forfatter på Momentet.dk