Det er starten af august. Du er enten lige startet på arbejde igen, eller også synger sommerferien på sidste vers. Der er god grund til at gå i panik over, at den snart står på slud, kulde og mørke aftener.

Facebook og Instagram gør det ikke bedre. Det er som om, at dine ”venner” bare hele tiden laver alt det fede, alt det du havde tænkt du skulle i denne sommer, men som ikke lige blev til noget i din ferie.

Læs med her, og se om du også har tegn på stress over, at sommeren lakker mod enden.

Du skulle have været til Tisvilde igen. Du har ikke været der siden 90´erne, men du har læst i Politiken, at det igen er stedet at komme. Du fik heller ikke købt billet til Musik i Lejet selvom du nu på tredje år har svoret over for familien, at du skulle afsted. Du må nøjes med kornede Instagram-billeder af en scene i modlys.

Dem fik du så selv taget på Roskilde. Til gengæld fik du ikke mødt de gymnasievenner som du havde aftalt at skulle mødes med fordi du hang fast i mediebyen. Du har her en måned senere faktisk lidt svært ved at huske de koncerter du så.

Du har igen ikke fået købt pil-selv-rejer i Skagen. Og hvad er det med det Krebs-kalas? Hvor får folk invitationer fra til den fest? Du har heller ikke drukket hvidvin i den svenske skærgård som alle dine venner åbenbart gør, og du har heller ingen slåbrok du kan bruge fra sommerhuset til stranden i Hornbæk eller Vejby Strand.

Har du overhovedet været på Islands Brygge og bade i år? Nej. Og du har heller ikke grillet langelændere på kajen og drukket dåseøl i aftensolen.

alcohol-party-glass-table

Du har drukket rosé. Rigeligt jovist. Men du har ikke drukket det for enden af Refshalevej, på Assistens Kirkegård eller på en strandbar i Barcelona. Ikke en eneste mojito er det blevet til. Du har heller ikke drukket Cava ved Torvehallerne (laver folk andet?).

Du har igen ikke kørt Porche gennem Europa (suk). Du har været på en dejlig ferie, men hvorfor er alle de andre pludselig i Kroatien eller Mykonos? Du har ikke fået lejet den sejlbåd eller stået på vandski som du havde planlagt. Til gengæld har du spillet minigolf og spist pomfritter i sommerlandet. Skal man være under 30 for at windsurfe i Klitmøller?

Du har fået en Aperol Spritz eller to Men hvorfor har du ikke fået den på Amalfi Kysten eller ved Como Søen? Søger folk hen, hvor deres drink ser bedst ud på Instagram?

Du har ikke deltaget i et eneste roof top party i København? Hvor fanden er de henne? Og hvorfor gider dine venner ikke med på Kødbyens Fiskebar eller Bevi Bevi.

Du har været på Bornholm. Ja ja. Men har du stået på Gæsten da solen stod op eller spist Sol over Gudhjem på havnen? Nej og du har heller ikke stået på wake board på Amager eller spist hotdogs på Flyvergrillen.

Igen i år fik du ikke festet på Trailerpark festival eller prøvet dine venners tømmerflåde. Det skal bare blive godt vejr til Stella Polaris i Frederiksberg Have!

Indtil flere gange har du aftalt med dine venner, at du skulle ud og være kulturel. Men selvfølgelig har du hverken været til Zulu Sommerbio, jazz festival eller Opera uge (der skulle ellers lidt dannelse ind i de børn..).

Hvordan pokker kommer man med til Rufus Giffords garden partys? Kan man da i det mindste blive til VIP til den københavnske modeuge? Heller ikke.

Du elskede at køre på cykel gennem København morgenen efter en bytur. Da du endelig havde chancen, regnede det og du faldt i søvn i s-toget. Og hvem er det i øvrigt lige, der tager sig sammen og skinny dipper i Øresund?

Du er heller ikke i år stukket til søs i din sejlbåd (som du ikke har). Eller for den sags skyld roet kajak eller plukket appelsiner på Mallorca.

Heldigvis kommer der en sommer næste år.

(Fotos fra Pexels)

Written by Troels Johannesen
Troels Johannesen er kommunikationsrådgiver og forfatter på Momentet.dk