The Girlfriend Experience er historien om den unge, smukke jurastuderende Christine Reade, spillet af Riley Keough, der starter en karriere som escort-pige i New York. Hurtigt bliver hun attraktivt selskab for velhavende advokater og forretningsmænd, og hurtigt roder hun sig ud i problemer – og så er det plot hjemme, og starten på en semi-dramatisk tur gennem 13 afsnit kan begynde.

Serien bygger på filmen The Girlfriend Experience fra 2009 og som er instrueret af Steven Soderberg. Ligesom i filmen , bliver den unge kvinde centrum for magtspil, intriger og begær i en verden, hvor det koster 2000 dollars for en times selskab, hvor millionærer testamenterer deres formuer væk og højtprofilerede advokaters karrierer lægges i ruiner efter mødet med kvinden i midten.

Det er korte afsnit i The Girlfriend Experience, godt 25 minutter. Og sådan er en hel sæson på 13 afsnit hurtigt set. Genremæssigt er vi ovre i advokatserien Suits, der møder The Affair. Hele setuppet foregår – undtaget på få andre locations – i stilrene, kliniske miljøer i up street New York. Det er flotte billeder hele vejen igennem, og har man det ikke i forvejen får man i hvert eneste afsnit lyst til at sidde på en god frokostrestaurant på Manhattan og sippe kold hvidvin.

I serien går det selvfølgelig ikke med dobbeltlivet for Christine Reade. Hun bliver hurtigt nødt til at vælge, hvilken vej hendes liv skal gå, og fristet af de hurtige penge og dyre vaner, kaster hun sig ud i indbringende seksuelle eksperimenter og konflikter med de mænd hun møder på sin vej. Det bliver ikke kun til et æstetisk , let karikeret indblik i rige mænds seksuelle fantasier, det bliver også til en skæbnefortælling om en ung kvinde, der tager et valg og sagerne i egen hånd.

The Girlfriend Experience er hverken morsom eller sådan rigtig dramatisk. Det er heller ikke en meget dyb serie, hvor vi kommer tæt på bi-personerne, og det gør at man godt nok bliver fanget af historien, men ikke hooked på samme måde som fx i The Affair, hvor det næste afsnit helst hele tiden skal ses med det samme. På den måde bliver det let fordøjelig underholdning, men hvor man alligevel tænker, at det ville være helt ok med en sæson 2, hvor Christines person måske kan foldes mere ud, og fortællingen stå lidt stærkere.

The Girlfriend Experience kan blandt andet ses på Starz.

Written by Troels Johannesen
Troels Johannesen er kommunikationsrådgiver og forfatter på Momentet.dk